Any Lavaix

El monestir de Santa Maria de Lavaix constitueix una peça fonamental del patrimoni històric, arquitectònic, cultural, artístic i arqueològic del Pont de Suert.

Amb l’objectiu de promocionar, dinamitzar i revaloritzar el monestir com a element clau de l’evolució històrica i de la identitat del Pont de Suert, l'Ajuntament del Pont de Suert ha acordat declarar el 2015 Any Lavaix, en commemoració del mil·lenari de la consagració dels altars de Sant Pere i de la Santa Creu d’aquest cenobi.

L’Ajuntament del Pont de Suert assumirà l’organització dels actes commemoratius, amb la col·laboració de diferents institucions i entitats: Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, Bisbat de Lleida, Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert i Parròquia del Pont de Suert, entre d’altres.

En el marc de la celebració de l’efemèride, està prevista la programació de diferents activitats i esdeveniments culturals adreçats a la recerca, l’estudi i la divulgació del monestir de Santa Maria de Lavaix, bassades en el seu tractament disciplinar: història, arquitectura, arqueologia, museística, bibliogràfica i documental.

© Ajuntament del Pont de Suert
25520 El Pont de Suert ,Lleida | Telf. 973 690 005 | Fax. 973 690 293 | Email. ajuntament@elpontdesuert.cat