Falles
La tradició oral diu que des de temps immemorials per la vetlla de Sant Joan i a l'entrada de fosc es corren les falles al Pont de Suert. Aquest costum s'ha convertit en una festa tradicional a l'Alta Ribagorça, relacionada amb el culte solar.
Històricament, el terme del Pont de Suert era molt reduït i només tenia unes garrigues de roure i alzina, per aquest motiu, les falles es confeccionaven amb una troça de boixos secs lligats amb redortes.
Actualment, les falles són uns troncs resinosos, que els joves preparen amb teia de pi, que després enganxen amb filferro i puntes a un mànec de freix.
En un indret elevat de la muntanya, que resulti visible des del poble, anomenat El Faro es planta un pi sec que, al començament de la baixada, s'encén per tal que els fallaires puguin fer cremar les seves falles. Amb les falles enceses es comença el descens muntanya avall, guiats pel fadrí major o cap de colla.
La filera de foc discorre per la muntanya, amb el so de les campanes, fins arribar a la plaça Mercadal, situada al centre del Barri Històric del Pont de Suert, on els fallaires amunteguen les falles mig consumides al mig i encenen, així, una gran foguera.