Taller l'Auca del Pont de Suert

Dissabte, 14 d’agost de 2010.

El Taller “L’Auca del Pont de Suert” ha estat una activitat adreçada principalment als infants, però també als joves, als adults i a la gent gran, que activitat tenia com a objectiu fer conèixer la veritable història del Pont de Suert a tothom, grans i xics. 

S’inicià un mes abans amb la recollida d’informació històrica i amb l’anecdotari que els mateixos veïns, sobretot els més grans, aportaren, així com fotografies i gravats de llibres antics. D’aquesta manera es va escriure l’auca i després un dibuixant-pintor excel·lent féu la resta. L’auca s’edità en diversos formats, des de DIN-A4 fins a DIN-A1, però també s’editaren en DIN-A4, blanc i negre, cada una de les vinyetes, amb l’objectiu de desenvolupar l’activitat i fer-hi participar tothom, des dels més petits als no tan petits, en una jornada de coneixement del lloc on es viu i de pintura i dibuix.

Els participants van poder pintar les vinyetes d’un auca gegant que vam muntar a la plaça, fer rodolins i crear la seva pròpia vinyeta.

L’auca adopta la forma de cartell i és composta per un conjunt de vinyetes acompanyades d’una llegenda, que relata els diferents episodis, en aquest cas, de la història del municipi.  

© Ajuntament del Pont de Suert
25520 El Pont de Suert ,Lleida | Telf. 973 690 005 | Fax. 973 690 293 | Email. ajuntament@elpontdesuert.cat